Skip to content

Lăzăroiu

20 septembrie 2011

Lăzăroiu. Sebastian Lăzăroiu. Pentru mulți, Lăzăroiu who? Pentru unii, Lăzăroiu what? Pentru alții, Lăzăroiu why? Lăzăroiu ex-ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Lăzăroiu ex-consilier prezidențial.

Un bun specialist în domeniul său? Posibil. Un bun ministru? Puțin probabil. Un bun om politic? Cu siguranță nu.

Să fii dat afară din guvernul Boc deși te-ai bucurat de o relație apropiată cu Traian Băsescu e o contraperformanță greu de egalat. Să fii revocat din funcție, adică poftim un șut în fund, în loc de procedura obișnuită „prietene, semneză și tu demisia asta și apoi povestește presei că te-ai îmbolnăvit subit sau că ai altă treabă mai importantă de făcut”, înseamnă că ai supărat niște oameni foarte tare.

Iar ca o confirmare a supărării pricinuite, au venit declarațiile unora dintre liderii PDL: „Păi, îl dăm afară pe motiv că e cam bou ca individ, cam incompetent ca ministru și puțin prea vorbăreț ca să-l lăsăm singur pe pajiște. Dacă în PDL nu vrea să intre, atunci poate se duce în P… atagonia”. Poftim?

Nicio problemă, domnului Lăzăroiu îi place în Patagonia, a mai fost acolo și ar merge din nou cu plăcere.

Analiștii au făcut ceea ce știu ei mai bine, au analizat motivele demiterii ministrului Muncii. Concluzia unora dintre ei: „Lăzăroiu pregătește alianța de dreapta cu care Băsescu vrea să câștige alegerile de la anu’.” Adică nenea ăsta, care tocmai a fost aruncat afară pe ușa din spate de la Guvern și care a fost înjurat public de către jumătate din PDL pregătește soluția câștigătoare pentru alegerile de la anul? Hmm… Interesant. Puterea de analiză a analiștilor mă emoționează. Nu spun că ar fi imposibil ce susțin ei, spun doar că sunt emoționat.

Părerea altor analiști: Lăzăroiu a fost dat afară pentru că nu a făcut jocurile unora din partid și nu a schimbat-o pe tanti Carmen Ionel, șefa AMPOSDRU. Lăzăroiu în persoană a motivat astfel demiterea sa. Un personaj plin de umor. Adică fac unii de prin PDL urât la tine, tu ești băiat fain și nu vrei să faci mânării prin minister, dar nici nu te duci la Boc și Băsescu să le spui ce ți se întâmplă?  Sau poate te-ai dus la ei, iar ăștia doi, ce să vezi, i-au sprijinit pe bandiții din partid și nu pe tine?

Nu pot pune cu precizie degetul peste ce la demis din guvern pe respectabilul domn Lăzăroiu, dar când perseverezi în astfel de declarații, parcă ceri să fii trimis în Patagonia.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: