Skip to content

No-win situation

8 noiembrie 2011

Decizia luată de către conducerea PSD în cursul zilei de luni, urmată de acțiunea întreprinsă în Senatul României, constituie o lecție despre cum să nu procedezi în politică. Marele perdant, Victor Ponta.

Modul în care Victor Ponta a acționat în cazul Mircea Geoană îl plasează acum într-o situație lose-lose. Dacă Mircea Geoană râmâne la președinția Senatului, Victor Ponta pierde. Dacă Geoană este schimbat de la șefia Senatului iar PSD pierde astfel această poziție, Victor Ponta pierde. Mai mult decât atât, în urma acțiunilor și a declarațiilor făcute, Victor Ponta nu mai poate da înapoi în privința excluderii lui Mircea Geoană din partid fără a-și diminua considerabil din capitalul său de imagine și din autoritatea asupra partidului.

Mircea Geoană în continuare membru al PSD va rămâne o amenințare permanentă pentru Ponta, așteptând momentul oportun pentru a-i plăti înapoi. Așa ceva în politică  nu se uită și nu se iartă.  De asemenea, chiar dacă pesediștii vor simula uitarea incidentului în interiorul partidului, adversarii politici nu vor ezita să amintească în momente cheie acest episod, lovind din nou în autoritatea și imaginea și așa șubredă a lui Ponta.

Regula  jocului spune că Victor Ponta nu mai poate da înapoi. De aici și atitudinea sa.  Însă după declarațiile lui Ion Iliescu și Adrian Năstase de astăzi, se pare că nu mai poate merge nici înainte. Ținând cont că se află deja la stânga iar a o lua la dreapta nu este o opțiune dezirabilă, nu-i rămâne pe moment decât să stea pe loc. Să aștepte până va fi în situația de a lua cea mai bună decizie. Alegerea greșită i-ar putea, mai devreme sau mai târziu, îngropa cariera politică.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: