Skip to content

Raed Arafat și reforma în sănătate

13 ianuarie 2012

Dacă cineva mi-ar reproșa „puncte de vedere stângiste”, pardon comuniste, nu aș putea decât să roșesc. Ce altceva aș putea să fac?

Naiba știe dacă Raed Arafat are sau nu dreptate. Naiba s-a uitat peste proiectul legii sănătății pentru a-și face o părere cât de bun sau prost este. Bine, recunosc, eu am aruncat o privire, dar am certitudinea că nu fac parte din  majoritate. Într-un an în care războiul politic este total, nu mă miră deloc faptul că și această lege vitală pentru noi toți a fost redusă doar la un subiect  de luptă politică.

Nu sunt specialist în acest domeniu, nu am competența necesară pentru a discuta în profunzime despre reforma sistemului medical. Am în schimb numeroase experiențe neplăcute cu acest sistem, așa cum a arătat el în anii de după Revoluție. Doar și prin prisma propriei experiențe, o trecere a noii legi a sănătății în liniște, pe sub masă, mi se pare inacceptabilă.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, că în jurul său s-a concentrat „scandalul Arafat”, va fi testat din nou și din nou în anii ce vor urma. Închipuiți-vă cât de importantă ar fi  funcționarea optimă a acestui serviciu, de exemplu în cazul unui cutremur.

Raed Arafat merită recunoștință chiar și doar pentru atât, pentru faptul că prin poziția sa a atras atenția opiniei publice asupra acestui subiect de maximă importanță.

Între timp, jurnaliștii lui pește și alți indivizi care se perindă pe la televizor nu reușesc nici măcar să se pună de acord asupra originilor doctorului.  Teribilă dovadă de ignoranță și în fond, de prostie. Având internetul la îndemână, durează doar  un minut să afli că s-a născut în Siria, la Damasc, dintr-un tată palestinian și o mamă siriancă. A copilărit în Nablus,  Palestina (Cisiordania).

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: