Skip to content

USL poate câștiga lupta cu puterea, va pierde însă lupta cu adevărul

10 februarie 2012

Discursul lui Victor Ponta cu prilejul votului de învestitură a Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu a suferit de un singur lucru, de decență. Domnul Ponta și-a permis acest lux într-o Românie cufundată aproape fără ieșire în indecență.  Dacă va repeta astfel de gesturi, dacă nu își va bagă repede mințile în cap, fără îndoială nu va mai prinde multe zile la șefia PSD. Reacțiile unora dintre tovarășii și prietenii săi de partid sau de alianță, cât și reacțiile unora dintre lătrăii presei de opoziție au subliniat acest lucru.

Pentru a se asigura de câștigarea alegerilor, liderii USL au ales ca mesaj pincipal de campanie: „Nu suntem toți la fel, nu suntem precum cei de la putere!”  Pentru tot restul anului, voi umbla la mine cu o oglindă.  Îmi este clar, au nevoie de un asemenea obiect pe care, fie nu îl dețin, fie îl utilizează mult prea rar.

Dacă ești coleg cu mine în PSD sau USL (cât vom mai fi, fiindcă recunosc, mi-o cam caut cu lumânarea) și citești aceste rânduri, dă-l naibii de mesaj, că te faci de râs până și în fața celui mai ușor de dus de nas dintre cetățeni. Rezumă-te la a-i dovedi omului că ești tu altfel, că nu ești corupt, mincinos, lacom, leneș, prost și arogant, că te deosebești de majoritatea celor care au împuțit politica românească cu prezența lor murdară și penibilă. În lipsă de altceva, în loc de încă o minciună, este suficient atât.

În seara aceasta am fost prezent la o întâlnire importantă a partidului.  La un moment dat, secretarul general, Liviu Dragnea, l-a întrebat pe unul dintre șefii locali de la tineret: „Câți ani ai? Ia spune, tu ai Porșe?” (Pentru cine nu știe, bătând apropo la unul dintre tinerii minștrii ai guvernului Ungureanu.) Tânărul i-a răspuns zâmbind fals, scuzându-se că nu are o asemenea mașină. De la locul meu, eu știam că spune adevărul. La 28 de ani, prin mijloace oneste sau nu (asta nu știu), conduce „doar” un Passat CC. Dar până ajunge ministru, are timp să-și cumpere și surioara mai scumpă, tot o mașină a poporului. Prin mijloace oneste sau nu. Asta știu. Știți și voi.

În aceeași seară, candidatul partidului la primăria orașului vorbea audienței despre „hoția PS… pardon, hoția PDL”… Sala râdea, parcă în opoziție cu opoziția. În fața hotelului de 5 stele care găzduia fericitul și hazliul eveniment (e adevărat, orașul acesta duce lipsă de locații pentru astfel de ocazii), stăteau cuminți mașini de stânga: Merțanuri, Beamveuri, Rangeroveruri și, de ce nu, câteva Porșeuri. Mă refer, firește, la poziția volanelor.

USL poate câștiga lupta cu puterea, va pierde însă lupta cu adevărul.

Reclame
One Comment leave one →
  1. Stefan Cociodar permalink*
    11 februarie 2012 1:37 am

    Discursul lui Victor Ponta din Parlament, cu prilejul votului de învestitură a noului Guvern:

    http://www.privesc.eu/Arhiva/8881/Victor-Ponta–pozitia-politica-a-USL-fata-de-noul-Guvern-Mihai-Razvan-Ungureanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: