Skip to content

Frunzăverde, Frunzăverde

30 aprilie 2012

Istoria românilor, nu foarte diferită de cele ale altor popoare, este presărată cu trădări în momente importante. În deplin acord cu tradiția, moțiunea de cenzură de vineri nu putea schimba balanța puterii în absența trădării. Mai exact, un  șir de trădări, care au culminat în ziua votului, pecetluind astfel soarta guvernului condus de către Mihai Răzvan Ungureanu.

Însă meciul nu s-a jucat în ultimele zile. S-a jucat în ziua în care a trădat Sorin Frunzăverde. Dacă acesta nu părăsea partidul trecând cu alai la PNL, cel mai probabil Guvernul Ungureanu supraviețuia până la alegeri. Care au fost motivele reale ale prim-vicepreședintelui PDL, nu știu. Cunoscut îmi este însă efectul acțiunilor sale. Ani la rând, opoziția sprijinită de o bună parte a mass-mediei, favorizată în lupta sa cu puterea și de criza economică, nu a fost capabilă să-i învingă în nicio bătălie importantă pe cei aflați la putere.  Totul s-a schimbat odată cu trădarea lui Frunzăverde. Plecarea sa a dus în doar o lună la pierderea puterii de către PDL.

Memorabile chipurile lui Boc și Blaga în ziua respectivă. Incomparabil mai întunecate decât erau vineri, la aflarea rezultatului moțiunii.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: