Skip to content

Mang și legea lui Om

11 mai 2012

Ministru, Manglitor, Mangafa, Mangul[1]. Toate acestea, în mai puțin de o săptămână. Ioan Mang se conturează a fi un “ilustru” imbecil, un exemplar de soi aparținând unei clase de neaveniți, indivizi care au ocupat vreme de mai bine de 20 de ani funcții importante în statul român.

La aflarea acuzațiilor de plagiat pe care i le aducea cu câteva zile în urmă însuși președintele PDL, Emil Boc, Mang răspundea lipsit de bun-simț și fără pic de inteligență: “Problema e că în tehnică, legea lui Ohm este una singură, nu poţi să o scrii altfel decât a fost dată”.

Ziua următoare, confirmând ceea ce-i spuneam la telefon unui prieten că se va întâmpla, consiliat de oameni la fel de deștepți ca și el, președintele Departamentului de Educație Publică, Cercetare și Sport  din cadrul PSD a trecut la teoria conspirației: „Acele lucrări sunt un plagiat, fără discuţie, dar nu sunt ale mele”. (Bineînțeles că nu sunt ale lui, sunt ale autorilor pe care i-a plagiat.) Vasăzică, niște răufăcători, pe parcurusul anilor, i-au pus pe soții Mang autori la o serie de articole care nu le aparțineau, ca să aibă muniție PDL-ul și alți inamici, în cazul în care va ajunge vreunul dintre ei să ocupe o funcție importantă. Și toate acestea, fără ca „domnul profesor” sau consoarta dumnealui să afle.

Astăzi, cu tupeul caracteristic speciei din care face parte, Ioan Mang a schimbat din nou abordarea: „Unii cred că iți fac un bine dacă te pun autor pe niște lucrări”. Așadar, nu a fost vorba de niște indivizi rău intenționați, ci de unii bine intenționați, dar care nu cunoșteau faptul că nu este corect să îi atribui unei persoane munca altei persoane. Niște „binefăcători” care au acționat fără înștiințarea și acordul beneficiarului. Probabil că doreau să-i facă o surpiză plăcută domnului ministru, ceea ce, se pare, au și reușit.

Ascultând explicațiile sale penibile, deduc faptul că toate necazurile lui Mang pornesc de la necunoașterea legii lui Om. Aceasta spune că, într-o societate normală, respectul de care se bucură un individ este direct proporțional cu munca depusă și cinstea și invers proporțional cu furtul și minciuna.

Cu această ocazie, propun introducerea în cazul guvernelor din România a unei reguli “three strikes”: La a treia numire consecutivă a unor persoane reprobabile pentru același minister, să-și prezinte demisia primul-ministru.

*

P.S. În paralel cu verificarea pornită de către Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, premierul Victor Ponta a solicitat și Academiei Române să analizeze dacă ministrul Ioan Mang se face sau nu vinovat de plagiat. Aștept, cu nerăbdare, concluziile.

Dacă domnul Mang se consideră în continuare victima unei înscenări, aștept să aflu și despre plângerea la Poliție depusă de către acesta.

De asemenea, aș fi curios ce are de spus și profesorul Constantin Popescu[2], coautor al unuia dintre articolele incriminate.


[1] Mangul, Mangaliță – rasă de porci. Vezi articolul scris astăzi de Cristian Tudor Popescu: http://www.gandul.info/puterea-gandului/dupa-mangafa-a-venit-mangul-cine-urmeaza-9613929

[2] http://webhost.uoradea.ro/cpopescu/

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: