Sări la conţinut

Eye Of The Tiger*

27 mai 2012

Carl Froch nu este un pugilist mai bun decât Lucian Bute. Cred că până și el știe asta.

În declarațiile de după meci, Lucian a confirmat ceea ce am spus și eu în articolul de azi dimineață: „Trebuie să-i dau credit lui Froch pentru victorie, a avut o strategie bună, m-a surprins, m-a lovit.” „L-am prins şi cu un upercut, dar n-a fost foarte puternic. A fost puternic, l-a simţit, mi-a zambit, dar n-a fost foarte puternic.” Froch a câștigat prin inteligență și determinare.

Dacă Bute vrea să-și ia revanșa, dacă vrea să-l bată într-o zi și pe Andre Ward pentru unificarea centurilor, trebuie să folosească aceleași arme. De inteligență nu duce lipsă, iar acum, învins pentru prima dată, poate demonstra și acea determinare, acel spirit de războinic pe care l-a arătat Froch. A trecut vremea meciurilor de umplutură, cu boxeri mult mai slabi valoric. S-a dus și vremea vedetismului, a complexului campionului mondial neînvins. Al doilea meci împotriva lui Froch va arăta dacă Bute este unul dintre cei mari din istoria boxului, sau doar încă unul dintre numeroșii foști campioni mondiali repede uitați.

Nu îi va fi deloc ușor cu Froch, acesta este exact tipul de boxer la care Bute este cel mai vulnerabil. Dar este și tipul de pugilist pe care, mult mai tehnicul Bute îl poate bate. Sper doar ca românul să nu-i fii luat frica englezului și loviturilor sale puternice. Meciul mi-a dat o astfel de impresie. Dar apoi, spiritul de luptător înseamnă tocmai a avea curaj atunci când îți este frică.

Un prieten mi-a reproșat că l-am înjurat pe campionul român. I-am explicat că a fost spre finalul rundei a treia, și că nu a fost o înjurătură, ci o încurajare.  E adevărat, o încurajare spusă în cuvinte de căprar, dar ce să-i faci, așa e când trăiești meciul.

Țin foarte mult la acest sportiv. Țin foarte mult la gimnastele noastre, la fetele de la scrimă, la foștii și actualii campioni în celelalte discipline sportive. Sunt mândru de ei toți, sunt mândru de Lucian Bute.

În filmele de acțiune, pe la începutul sau jumătatea filmului, eroul mănâncă rău bătaie de la personajul negativ. La final, își ia magnific revanșa. Lucian, arată-le englezilor și lumii întregi cine ești, cine suntem! Și nu mai lăsa niciodată tricolorul să cadă.

*

*„Eye Of The Tiger” este titlul piesei formației Survivor, devenită celebră pe coloana sonoră a filmului Rocky III. „No Easy Way Out”, așa cum s-a numit meciul Bute vs. Froch I, este piesa de pe coloana sonoră a filmului Rocky IV (cântată de către Robert Tepper).

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: