Sări la conţinut

„So what are you gonna do? I gonna have fun!” – Benny „The Jet” Urquidez

29 mai 2012

Benny „The Jet” Urquidez este un nume legendar în sporturile de contact. Este unul dintre pionierii luptelor full-contact, un sportiv care, în anii `70 și `80, accepta lupta cu oricine, oriunde, oricând și în orice condiții. Aș putea scrie multe despre el, dar toate informațiile se găsesc cu ușurință pe Google.

După cum veți vedea în clipul următor, în 1977, The Jet a acceptat să lupte în Japonia, în fața a 22 de mii de spectatori, împotriva campionului local. După ce l-a învins pe acesta, a fost provocat la o nouă luptă, de data aceasta de către fostul campion. Urquidez a ieșit încă o dată învingător, devenind un erou în Țara Soarelui Răsare.

De ce am pomenit acest moment din cariera lui Benny „The Jet”? Pentru unii jurnaliști  români au exagerat vorbind despre rolul determinant al deplasării la Nottingham, în înfrângerea suferită de către Lucian Bute.

Am revăzut meciul, fiecare repriză în parte, de mai multe ori. Froch a câștigat în repriza a treia, i-au trebuit aproximativ 15 secunde (de la 1:55 la 1:40). Am remarcat pasul lateral urmat de lovitură cu care Froch la prins pe Bute de fiecare dată când acesta a încercat să evite intrarea în corzi.

Am revăzut și meciul Ward vs. Froch.  Froch nu a avut aceeași determinare în acel meci, iar Ward a fost cu 10 clase peste Bute. Mă repet, îmi fac probleme în privința caracterului în cazul lui Bute, nu în privința calităților sale de boxer.

Finalul, i-l las maestrului Urquidez:

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: