Skip to content

Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu

28 iulie 2012

Oarecum spre surprinderea mea, mai multe persoane m-au abordat săptămâna aceasta, solicitându-mi lămuriri în privința referendumulului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Pentru ca Traian Băsescu să fie demis în urma referendumului care se va desfășura duminică, la urne trebuie să se prezinte cel puțin jumătate plus unu dintre cetățenii înscriși pe listele electoarale, adică peste 9 milioane de oameni dintr-un total de 18. În caz contrar, referendumul nu va fi validat, iar  Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni.

Acesta este motivul pentru care politicienii USL și jurnaliștii din tabăra acestora  s-au străduit să convingă populația că trebuie să voteze, în timp ce Traian Băsescu și cei care îl sprijină pe acesta au îndemnat oamenii să nu se prezinte la urne.

Românii preocupați de situația politică și de viitorul țării au trei modalități de acțiune în privința referendumului:

  1. Să se prezinte la vot și să pună ștampila pe DA. Aceasta este calea de acțiune  a oamenilor care îl vor demis pe Traian Băsescu;
  2. Să se prezinte la vot și să pună ștampila pe NU. Aparent calea de acțiune a oamenilor care îl spijină pe președinte, în situația de față este mai curând alegerea oamenilor care îl vor demis pe Băsescu, dar care doresc și să le transmită un mesaj de dezaprobare celor din USL;
  3. Să nu se prezinte la vot. Aceasta este calea de acțiune a oamenilor care îl vor în continuare pe Traian Băsescu președinte al României.

 

 

 

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: