Sări la conţinut

Despre referendum, to whom it may concern

6 octombrie 2018

Spectrul politic PSD

Dacă nu ați urmărit dezbaterea din Parlamentul European de acum câteva zile, o găsiți mai jos. În mod deosebit, merită ascultat Frans Timmermans.

Timmermans este prim-vicepreședintele Comisiei Europene și Comisar european (ministru) pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, stat de drept și Carta drepturilor fundamentale. Este social-democrat, membru al Partij van de Arbeid (Partidul Muncii din Olanda.)

Ruptura democratică, etică și ideologică între socialiștii din vestul Europei și PSD este cât se poate de evidentă. În Parlamentul European, cei care au vorbit în favoarea PSD au fost extremiștii de dreapta de la UKIP, principalii artizani ai scoaterii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Nimic întâmplător. De ani de zile am avertizat asupra unui lucru, și anume că „noul” PSD se îndreaptă cu pași repezi și hotărâți către fascism. Cristian Tudor Popescu spunea cu ceva vreme în urmă: „PSDragnea vrea să reinstaureze ceaușismul în România”. Și mai bine. Pentru 100 de lei ceaușiști, PSD poate fi mutat mai la stânga în spectrul politic, dar nu mai jos. A intrat pe un drum fără refugii, fără ieșiri și fără posibilitate de întoarcere.

*

PSD și-a calculat foarte bine poziționarea și momentul de organizare al referendumului care are loc în acest weekend.

Dacă se întrunește cvorumul necesar de 30%, PSD înregistrează o mare victorie. Va pleca în ciclul de alegeri care începe acum (din aproximativ 6 în 6 luni vom avea referendum, alegeri pentru Parlamentul European, prezidențiale, locale, parlamentare) de pe o poziție foarte puternică.

Dacă nu se ajunge la 30% participare (puțin probabil), PSD va înregistra tot o mare victorie. Poate fi chiar mai convenabil. Liderii PSD vor spune că ei și-au făcut datoria față de țărișoară, că românii și-au exprimat covârșitor voința la urne, dar  că demersul a fost zădărnicit de către inamic: statul paralel, Soros, drogații haștagiști #rezist, străinii, găozarii și iubitorii de găozari etc. Vor aminti poporului de referendumul în urma căruia Băsescu trebuia să fie demis și nu s-a realizat, tot din cauza celor de mai sus, firește.

În situația dată, indiferent dacă referendumul va fi sau nu validat, PSD va câștiga, așa cum a câștigat aproape toate bătăliile din ultimii ani, fiind mereu cu un pas înaintea adversarilor.

Așa cum se prezintă lucrurile, indiferent dacă referendumul va fi sau nu validat, România va accelera pe drumul care o îndepărtează de Lumea occidentală și de la democrație.

*

Decizia unora dintre cei care se opun acestui referendum de a-l boicota îi obligă pe toți cei care spun nu modificării Articolului 48 (1) din Constituție să nu meargă la vot în speranța că pragul nu se va atinge.

*

La rândul meu, nu sunt de acord cu modificarea acestui articol pentru că le doresc homosexualilor să se iubească în liniște și în pace, să aibă vieți libere și frumoase și drepturi egale cu toți ceilalți cetățeni. Celor religioși, le doresc să aibă înțelepciunea și puterea de a urma zi de zi învățăturile Lui Isus. Copiilor, le doresc să crească alături de părinți care să-i iubească mai presus de orice.

*

Dezbatere privind situația din România în Parlamentul European:

 

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: